"Efter slagtilfældet for 3 år siden, kunne jeg næsten ikke løfte en gaffel til min mund."

Nu, i en alder af snart 60 år, løfter jeg 90 kg i bænkpresse og er i min beste daglige form i mit liv! Hvordan er det muligt? - Mød Ole Kristian Riise.

Ole Kristian Riise (58) fik sit liv vendt på hovedet efter et slagtilfælde

Ole Kristian Riise (58) fik sit liv vendt på hovedet efter et slagtilfælde


 

Slagtilfældet

I 2015 blev jeg ramt af et slagtilfælde. Slaget kom, som de ofte gør, efter for meget stress, både på arbejdspladsen og i min fritid. Jeg havede gennem lang tid påtaget mig for meget og var uheldig med resultatet. Det var en dramatisk oplevelse, og uden hurtigt og professionelt hjælp, havede jeg nok ikke overlevet.
 

Tiden efter

Patienter med slagtilfælde har daglige udfordringer, som andre ikke ser.
Kontroll over arme og ben bliver hårdere at mestre, almindelige ord forsvinder fra den daglige tale, og korttidshukommelsen mislykkes til tider.
 
Jeg fik stærkt reducerede mobilitet i fingre og ansigt, hvilket gjorde selv de enkleste opgaver næsten uoverkommelige.
 
Slid af muskler og led, som jeg osse havede før slagtilfældet, blev meget hårdere at håndtere.
 

Vejen tilbage

Perioden efter slaget var ekstremt hård. Jeg havede et rehabilitationsophold på over flere måneder uden de store fremskridt. Men så kom jeg tilfældigvis i kontakt med en fra Japan, der gav mig råd om tørret havpølse. Han hævdede at dette specifikke bunddyr indeholdt så mange gode stoffer, at det meget godt kunne have en god effekt på min tilstand.
 
Det skal siges, at jeg ikke havde nogen særlig tro på dette. Efter hjerneslaget havde jeg testet en række forskellige kosttilskud i håb om en mirakelkur.
 

Intet at tabe

Men jeg var villig til at prøve alt for at blive bedre. Jeg prøvede derfor denne havpølseekstrakt. Efter et par måneder , begyndte der at ske noget med min krop. Små, men betydelige ændringer. Jeg mærkede meget mindre ubehag, og oplevelsen af at være konstant syg, forsvandt. Den største ændring var kombinationen af ren styrke og livsglæde, som gradvis blev stærkere.
 
Mine terapeuter bemærkede også dette, og de bad mig om at give lidt mere i træningssessionerne. Da jeg gjorde det, kom forbedringerne hurtigt. Jo mere jeg øvede, jo stærkere blev jeg, og humøret og den ekstra energi fulgte nøje.
 

Livet i dag.

Jeg lever et meget aktivt liv og er virkelig stolt over mine resultater efter min rekonvalescensperiode. Jeg træner meget og går hver dag i mange timer uden at blive ramt af slid skader.
For 3 år siden lykkedes det mig næppe at løfte en gaffel til min mund. Nu, i en alder af næsten 60 år, løfter jeg 90 kg i bænkpresse! Denne følelse af mestring og livsglæde er næsten ubeskrivelig.
Hver dag jeg rejser mig op for at tage fat på dagens pligter, er en gave jeg nyder fuldt ud.
 

Forskning

Som et resultat af min erfaring med dette tilskud, har jeg involveret mig i et forskningprojekt om havpølse. Projektet, som vil vare over 5 år, er et samarbejde mellem SINTEF Ocean i Trondheim, Trondheim, hvor flere forskere viste stor interesse for mine resultater. Formålet med projektet er at undersøge de sundhedsmæssige virkninger ved indtagelse af søpølse over tid.

Slagtilfælde
Slagtilfælde (også kendt som Apoplexia cerebri, apoplexy, cerebral fornærmelse eller slagtilfælde) er en generisk betegnelse for sygdomsforhold forårsaget af en pludselig forstyrrelse af blodcirkulationen i hjernen. I 90 procent af tilfældene er slagtilfældet forårsaget af, at en vene tilstoppes på grund af en blodpropp, der kaldes hjerneinfarkt. I ti procent af tilfældene skyldes det en hjerneblødning, fordi en blodåre revner på grund af sygdommen i blodkarvæggen.

Køb med kort - €39,90 pr mnd*

*plus ekspeditionsgebyr €9,90

Obligatoriske felter er markeret med*

Aminoblue

Aminoblue abonnement

Advarsel: Personer med allergi mod skaldyr skal være forsigtige. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte din læge.